Aktuellt

Vinter 2023

De akrylmålningar som jag arbetat med under 2022-2023, samt ett mindre antal av mina grafiska blad visades nyligen i en stor utställning på Galleri Örsta 11 november – 3 december 2023.

Galleriet är ritat av Claesson Koivisto Rune och ligger strax utanför Kumla – hitta hit.


28 oktober 2023

Konstfrämjandet Bergslagen visas under oktober månad några av mina grafiska blad ur serien ”Hux Flux”.

Höst 2023

Jag fortsätter mitt projekt, som jag kallar ”Ur Atlas”, med målningar baserade på historiska och nutida kartor som jag sökt fram på Internet. Vad jag letar efter är intressanta konstellationer mellan vattendrag och vägsystem. För att hitta en balans i bilden flyttar jag, tar bort, eller lägger till och förenklar former. Färgsättningen arbetar jag helt fritt med.

Bilderna nedan föreställer från vänster till höger: Motala, Härnösand, Norrköping.


Sommar 2023

I ateljén i Lännäs har ett intensivt arbete med måleri inför utställningen på Galleri Örsta pågått hela sommaren. Nya motiv växer fram. Nedan en akrylmålning med min fria tolkning av en kartbild från Avignon i Frankrike, där floden Rhône rinner genom staden.


På bilden ser man flodens lopp i en något förenklad form. Bilvägarna har också dragits om för att skapa en balans i kompositionen. Teckningen överförs från skisspappret till en grundmålad MDF-boardskiva och flera lager färg läggs sedan över varandra för att ett djup ska uppstå i färgytan.


En liten bred och platt pensel är bäst att använda för att kunna hålla sig till de tunna tecknade linjerna…


Vår 2023

Under hela året och fram till november 2023 pågår ett arbete i ateljén med målningar inför en utställning på Galleri Örsta 11 november 2023. Under fliken Ateljé finns fler bilder.

Så här kan arbetet med en målning se ut. Många lager målas innan bilden är klar, samma mönster förändras under hela processen när de olika färglagren läggs till…

Första lagret snart färdigt.
Bilden förändras…
Färdig målning!